fredag 30 augusti 2013

MANGOSMOOTHIE





Smoothie med mango, lättfil, mjölk, citron, vaniljsocker och kardemumma. Mums! 

torsdag 29 augusti 2013

FIKA MED FAMILJ








Två bilder från i tidigare i somras när Johannes syster med familj kom på besök. Johannes bakade en rabarberpaj. Vi satt på balkongen och fikade, trevligt! 

onsdag 28 augusti 2013

tisdag 27 augusti 2013

ÄPPELPAJ MED HEMGJORD GLASS








När vi åt den hemgjorda glassen så åt vi den tillsammans med äppelpaj. Jag lade äppelbitar i två små formar och lade över en smuldeg av mjöl, socker och smör. Gräddade i ugnen i ca 15 minuter.


måndag 26 augusti 2013

HEMGJORD GLASS





Jag har testat att göra glass för första gången. Det var efter ett enkelt recept och det blev väldigt gott. Man kunde inte äta mycket av den, för den var väldigt mäktig. Mäktig, men med väldigt "glassig" konsistens. HÄR hittade jag receptet. 

söndag 25 augusti 2013

ALMANACKA











Jag skrev ut en fin almanacka från bloggen Fialottajansson. Jag har även köpt den här fina postern av henne. Hon är jätteduktig på att texta vackert. Almanackan kan man ladda ner och skriva ut gratis.

fredag 23 augusti 2013

FRALLOR








Senast jag bakade frallor gjorde jag dubbel sats, så nu har vi frysen full. 

torsdag 22 augusti 2013

GRILLAD LAX MED COUSCOUS








Grillad lax med couscoussallad. Salladen innehåller haricorts verts, tomater och purjolök. Sedan hällde jag på en dressing av sambal oelek, vitlök, citron, vitvinsvinäger, sesamolja, honung, salt och peppar. Vi penslade laxen med hoisinsås när vi grillade den. Gott!

onsdag 21 augusti 2013

CIABATTA MED RÄKOR PÅ BALKONGEN








Den här sommaren har det varit perfekt att sitta ute på balkongen och äta middag. En kväll gjorde vi ciabatta och fyllde med skagenröra, räkor, tomat, gurka, rödlök, dill, basilika och citron. Jätteenkelt och jättegott!

tisdag 20 augusti 2013

GRILLADE HAMBURGARE











Dagen hos föräldrarna avslutades med att vi grillade hamburgare på den nya grillen. Å vad gott det var! Vi fick även hemgjord flädersaft.

måndag 19 augusti 2013

DOKTORNS BRYGGA














När vi var hemma hos mina föräldrar åkte vi upp till Doktorns brygga vid Skärvsjön och badade. Detta är den badplats där jag tillbringat alla somrar under uppväxten. Nu var det några år sedan jag var där, men jag tycker fortfarande att det är den bästa badplatsen. :)

söndag 18 augusti 2013

VÅFFLOR MED HJORTRONSYLT








När vi var hemma hos mina föräldrar häromveckan så fick vi våfflor med hjortronsylt och grädde, så gott! Hjortronen är plockade i Hälsingland av min morbror Sören och hans fru Eva-Marie. Det har funnits jättemycket hjortron i år och mamma kokade sylt av de hon fick.

lördag 17 augusti 2013

TJEJKVÄLL








För ett tag sedan hade vi en tjejträff på Chaplin i Värnamo med alla tjejkusiner, fastrar/mostrar och kusinfruar. Det var jättetrevligt! Anledningen till träffen var att kusin Erica från Vancouver var hemma och hälsade på. Vi åt god pizza och satt och pratade hela kvällen. Vi fick även träffa släktens yngsta lilla bebis. En härlig kväll! :)

torsdag 15 augusti 2013

VACKER BUKETT





En vacker bukett med blåklint och vita rosor. Johannes fick buketten efter en konsert han var med och spelade på tidigare i sommar. 



tisdag 13 augusti 2013

ALLSÅNG I GRÄNNA





I söndags kväll var vi i Bullock Hearts med på Allsång i Gränna. Det var väldigt roligt att spela där. Vi fick även lyssna till Bonnie Tyler, som var huvudartist. Vilken grym sångerska hon är, det var kul att höra henne.

måndag 12 augusti 2013

LIBANESISKA KÖTTBULLAR











Libanesiska köttbullar med tabbouleh, melonsallad, tsatziki och bröd. Mums! 

lördag 10 augusti 2013

SOMMARROSOR








En bukett vackra rosor från Willys. De höll förvånansvärt bra kvalitet. 

fredag 9 augusti 2013

KEX





I sitt sommarprogram bakade Ernst kex för några veckor sedan. Jag bestämde mig för att baka dem och de blev riktigt goda. HÄR finns receptet.

torsdag 8 augusti 2013

SCHAMPOO





Nytt schampoo, balsam och inpackning utan parabener och sulfater. Jag har använt det ett tag nu och håret känns mjukare och mycket lättare att reda ut.

onsdag 7 augusti 2013

BAKDAG











Hade en liten bakdag för ett tag sedan. Jag bakade frallor och banankaka och gjorde en ny omgång med müsli. Det är så härligt på sommaren när man har tid att baka. Recept på banankakan kan man klicka sig fram till HÄR och samma sak med frallorna HÄR.

tisdag 6 augusti 2013

LAXSPETT MED KIMCHI OCH SESAMFRÖN











För ett tag sedan grillade vi lax på spett med lite asiatisk smak. Vi hittade receptet HÄR. Vi serverade svart pasta till, det passade bra. Spetten blev jättegoda och salladen (kimchin) var supergod. Det var väldigt gott med kombinationen av starka-, söta och syrliga smaker. 



måndag 5 augusti 2013

HALLON- OCH VINBÄRSMUFFINS





Mamma och pappa kom på besök en dag, så jag bakade hallon- och vinbärsmuffins. Mamma plockade bären och under tiden gjorde jag smeten. HÄR finns receptet. På kvällen tog vi även med muffins till våra vänner Elin och John.


söndag 4 augusti 2013

FOTOBOK














Vi har äntligen gjort en fotobok av bilder från förra sommarens resa till USA och Canada. Vi använde oss av Photobox. Det fungerade väldigt bra, man kunde välja ganska mycket själv, även fast vi använde flera färdiga mallar. Efter att vi beställt boken gick det ganska fort att få hem den. Vi är nöjda. :)

lördag 3 augusti 2013

MARSTRAND








Vi hann precis med att se solen gå ner i Marstrand, sedan åkte vi vidare till Göteborg.